Gudomlig köttfärssås
Så... nu är köttfärssåsen färdig och den blev fantastiskt god.
När jag kom hem idag satte jag på 2 liter kaffe, drog på mig myströjan, höga strumpor, shorts och äntrade köket.
Här ska det kastas runt kastruller, hackas lök, blandas smet och smöras formar.
Jag började med köttfärssåsen och här kommer receptet som räcket till relativt många, förhoppningsvis till de 8 st som ska äta den imorgon iaf.
2 små lökar eller 1 stor.
800 g nötfärs (finns billigt på Ica Maxi denna vecka)
1,5 dl mjöl
7 dl vatten
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
2 st grönsaksbuljongstärningar eller motsvarande flytande.
1 tsk kryddpaprika
1 tsk vitlökspulver
Salt och vitpeppar
Hacka lökarna smått och bryn i gjutjärnsgrytan med lite smör eller olja.
Släng ner köttfärsen och se till att all köttfärs får fin färg och är separerad, inga stora klumpar.
Strö över mjölet och blanda väl.
Häll sedan över vattnet och blanda till härligt krämig konsistens.
Pressa i vitlöken.
Blanda ner tomatpuré, grönsaksbuljong, kryddpaprika och vitlökspulver.
Salta och peppra efter behag (don´t go Farbror Melker-style)
Låt stå och småputtra i minns en kvart innan den ställs på bordet.
Njut!
